Ofte Stilte Spørsmål

Vasker dere understellet før behandling?

Nei, fordi lanolinolja ikke inneholder løsemiddel som skal tørke på underlaget, er det tilstrekkelig å gjøre reint med trykkluft før behandling.

Hva hvis bilen er våt?

Da tørker vi bilen med varmluftsaggregatet vårt som totalt er på 400kW. Dette er inkludert i prisen.

Må dere ikke fjerne rust på understellet før behandling?

Nei, i og med at olja ikke tørker, vil den trekke inn i eventuell rust og fortrenge luft og fuktighet og dermed hindre videre rusting.  I plateskjøter og falser oppstår det ofte rust før den er synlig fra utsida. Her vil olja være spesielt gunstig fordi den kryper inn, fyller rustporene og hindrer videre rusting.

Må dere ikke fjerne salt fra understellet for at behandlinga skal være effektiv?

Nei, som du kan lese under Fluid film lanolinolje, starta suksessen med sprøyting av middelet på de saltvannsvåte veggene i ballasttankene på marineskip under annen verdenskrig. Fordi olja virker som en isolator og hindrer elektronstrømmen fra de rustne veggene, kan vi si at Fluid Film inaktiverer saltet. Vår praktiske erfaring gjennom 28 år og 30 000 behandlede biler, bekrefter at dette er riktig.

Selv om lanolinolja er effektiv på de våte flatene, vil den være ennå mere effektiv hvis veggene tørkes først. Tørr, porøs rust vil suge til seg mere olje, den vil sitte bedre og hindre rust over en lengre periode. Derfor tørker vi alltid vått understell før behandling.

Det høres ut som Fluid Film har en enkel behandlingsprosedyre?

Ja det er riktig. Siden hverken steaming eller rustfjerning er nødvendig, forenkles behandlinga, noe som gjør det billigere for kunden i tillegg til at det kan gjøres mens kunden venter.

Sprekking og flassing av understellsbeskyttelsen  kan være et problem på bilunderstell. Hvordan er det med Fluid Film?

I egenskap av å være ei olje, har Fluid Film den fordelen at den verken kan sprekke eller flasse. Som alle andre midler er den avhengig av å fornyes med anbefalte intervaller for å være effektiv

Det høres ut som Fluid Film har mange fordeler, men den har vel også noen ulemper?

Selvfølgelig, alle midler og metoder har sine fordeler og ulemper. I og med at Fluid Film NAS er ei olje som ikke tørker, har den ikke samme slitestyrken som et tørkende middel. Heldigvis kommer nå stadig flere biler med både innerskjermer foran og bak i tillegg til heldekkende deksler på understellet. Dette passer veldig godt sammen med Fluid Film. Spruten stopper mot plasten og middelet vårt ligger beskytta på innsida, fukter, kryper og hindrer rust. På de delene som er slitasjeutsatt og ikke er dekka av deksler, bruker vi nå i stigende grad  Fluid Film-fett av typen Gel BN som har langt høyere slitestyrke  enn Fluid Film NAS lanolinolje som var volumproduktet vårt tidligere.

Kan Fluid Film skade elektrisk utstyr, følere og elektronikk?

Nei tvert imot, i og med at den er ikkeledende, fuktfortrengende og rusthindrende, er den på alle måter gunstig å behandle elektrisk og elektronisk utstyr med. Sprayutgaven av Fluid Film  NAS er derfor populær som elektrospray. At den i tillegg har svært gode smøreegenskaper kommer som et pluss.

Gir ikke Fluid Film en plagsom sauelukt?

Det er riktig at en Fluid Film-behandla bil vil lukte lanolin ei tid etter behandling. I kundeundersøkelsen vår fra kunder som var hos oss i fjor, svarte 11% at lukta ikke var plagsom i det hele tatt, mens 89 % svarte at det lukta litt, men den forsvant etter noen uker. For ytterligere å redusere problemet har vi nå begynt å legge en luktfjerner med aktivt kull i hver bil.