Understellsbehandling – oljebehandling av bil

Bilunderstellsbehandling, antirustbehandling, understellsbehandling, oljebehandling, lanolinbehandling og rustbehandling?

Vi opplever noen ganger at kunder tror eller lurer på om det er en betydningsforskjell mellom f.eks understellsbehandling og antirustbehandling, noe vi vil presisere at det ikke er. Begrepene oljebehandling og lanolinbehandling bruker vi om understellsbehandling med henholdsvis olje og lanolin. Brukes ordet oljebehandling bør  det presisereres hva slags olje som brukes, mens lanolinbehandling bør være klart. Alle de ovenstående uttrykkene oppfattes av mange som likeverdige med hverandre. Begrepet rustbehandling bruker også av mange, men det  ønsker vi å unngå fordi det kan oppfattes som det motsatte av antirustbehandling, altså noe som fremmer rust.

La oss se på hvilke 3 behandlingsalternativer vi har hos oss i Funderud Antirust og hva som skiller dem fra hverandre:

 

Standardpakke inkluderer følgende: reingjøring med trykkluft, demontering av plastdeksler på understellet/hjuloppheng, tørking, sprøyting av understell og hulrom med Fluid film NAS. Sprøyting av dører, panser, bakluke og innsida av innerskjermene med Fluid Film Liquid A

Plusspakke omfatter i tillegg til Standardpakka (se over) demontering av innerskjermer foran og bak og sprøyting av slitasjeutsatte steder med Fluid Film fett type Gel BN.

Garantipakke innledes av en 40 punkters rusttest som må bestås før bilen går videre til behandlinga som er den samme som for Plusspakka. Bestått rusttest + plusspakke er altså lik Garantipakke.